Kedai Repair External Hard Disk Selangor Can Be Fun For Anyone



Hal ini dapat mengekalkan ketahanan motherboard laptop anda. Jangan buat-buat terkejut sangat kalau motherboard laptop computer anda kerap sangat rosak. Ini adalah kerana anda tidak mengambil langkah awal!

Chkdsk may not be a idiot-proof solution but it really works in lots of cases and might allow you to repair your external or interior HDD without having formatting. If it fails, Then you can certainly look at the option of formatting your drive by checking out Home windows Explorer.

;) servis yang diberikan sangat memuaskan dan cepat. Setiap pertanyaan saya juga dibalas dengan sangat baik dan suggestion-suggestion yang berguna juga diberikan. Sangat-sangat encouraged untuk sesiapa yang ingin menggunakan servis OKCS. 

"Krew OKCS sangat peka terhadap masalah notebook anda, datang sini nak tukar keyboard, tapi masa buka laptop computer, habuk banyak dekat kipas, mereka terus recommend untuk servis notebook, siap dapat diskaun" - Laptop rakannya bernama Monica

Kebiasaannya hard disk akan mudah rosak apabila pengguna sering menggunakan notebook sepanjang masa tanpa tutup. Ia boleh mengakibatkan kerosakan pada HDD laptop computer. Selain itu, cara tutup notebook dengan cara yang salah juga boleh menyebabkan hard disk laptop computer rosak. Terputus arus elektrik atau arus yang tidak stabil boleh menyebabkan berlaku boot sector. Hal ini akan menyebabkan hard disk yang digunakan cepat rosak.

VeraCrypt is designed upon the now defunct TrueCrypt but fixes most of the vulnerabilities and protection problems that plagued TrueCrypt.

#okcs menawarkan servis yang menarik dan sangat berkesan kepada pengguna. Servis yang cekap, pantas dan mesra pelanggan memberikan keselesaan kepada pelangga tanpa rasa gusar.

Company terbaik!!! Dengan perkhidmatan yang pantas dan harga berpatutan, saya berpuashati dan advocate sesiapa yang mempunyai masalah laptop menggunakan more info provider OK Computer Resolution #okcs

Now, the corrupt hard drive you’re attempting to format is definitely an internal logical quantity, then the Diskpart tool can easily help you out. Follow these steps to format an internal travel:

Pernah tak sakit hati bila tunggu Home windows nak begin pun sejam tak masuk-masuk, Dah la banyak kerja nak buat, Laptop pula sluggish macam kura-kura, Bila buka words tunggu ten minit baru loading. Jika perkara ini berlarutan bermaksud besar kemungkinan Hard Disk anda bermasalah.

It is possible to try out utilizing recovery software program (follow the prompts of The actual software package). Other choices can incorporate wanting to Get well the information your self; see The best way to Get better a Dead Hard Disk or trying to find enable from a respected knowledge recovery assistance.

The initial screen of DBAN displays all the offered options it is possible to carry out working with this information destruction software package.

Pusuan voltan boleh menyebabkan kerosakan terhadap perkakasan komputer anda termasuklah hard disk. Untuk mengatasi masalah ini, penggunaan pelindung voltan pusuan (surge protector) dapat melindungi perkakasan komputer anda dari kerosakan yang berpunca dari gangguan bekalan elektrik.

"Kedai ni la yang saya cakap boleh repair laptop computer saya ni, takda tempat lain dah. Semua kedai saya hantar memang tak dapat repair" En.Mohd Naim dari Klang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *